AKTUELLT UNDER 2008
 
 
 
Aktuellt under 2008

 • Torsdag 17/1 kl. 18:30: Företagspresentation av Cecilia Lindh Larsson samt Eva Hallberg på Konstra Ateljé. Företagspresentationen hålles på plats i deras lokaler på Garverivägen 9B i Floda. Cecilia och Eva kommer att visa och berätta bl.a. om kreativa arrangemang med inriktning på konsthantverk för bl.a. personalgrupper, kompisgäng och möhippor. De håller även på med silversmide, screentryck, måleri m.m. Anmälan snarast till Jaana Kollberg jaana.kollberg@tele2.se

 • Tisdag 19/2: Med anledning av sjukdom har skatteföredraget med Anna Hemström från Guide Revision framflyttats (se nedan) och istället fick medlemmarna beskåda en färg- och stildemonstration av Jaana Kollberg. Senare hälften av mötet hölls information och planering av kommande minimässa den 8/3.

 • Lördag 8/3: Qreativa medlemmar på plats för minimässa på Tingshuset i Lerum. Såväl företag i service/tjänstesektorn som produktsektorn kommer att finnas på plats. Företagen presenterar sig på plats, möjlighet till försäljning av såväl produkter som tjänster. Möjlighet även till information om Qreativa samt teckning av medlemskap.

 • Torsdag 13/3: Ĺrsmöte för Qreativa på Frödingsvägen.

 • Tisdag 1/4 kl. 19.00: Obs! Nytt datum för föredrag om skatter för främst enskilda företag av Anna Hemström från Guide Revision. Anmälan om deltagande senast den 28/3 till Margareta Wilhelmsson, margareta.wilhelmsson@hotmail.com. Som vanligt mingel från 18.30 och föredraget börjar 19.00 på Frödingsvägen.

 • Måndag 21/4: Observera! Föredraget är inställt!

 • Tisdag 6/5 kl. 18.30: Företagspresentation av Ann-Christine och Anna-Lena på Trädgårdslust i Alingsås. Se tidigare sänt mail för vägbeskrivning, anmälan och övrig information. Trädgårdslust hjälper dig att planera din trädgård. Vi lyssnar på dina önskemål och arbetar fram ett förslag på vad och hur du kan göra för att du och dina växter ska trivas i din trädgård.

 • Torsdag 12/6 kl. 18.30: Vi avslutar vårsäsongen på Restaurang Aludden Prôvidore i Lerum där vi inmundigar en gemensam måltid under gemytliga former (till självkostnadspris). Anmäl er till Margareta Wilhelmsson på margareta.wilhelmsson@hotmail.com alternativt per telefon 0302-44048 senast måndagen den 9/6. Hjärtligt välkomna!
 • Tisdag 2/9 kl. 18.30: Inga-Britt Karlbom berättar om de Syende mödrarna. Detta föredrag handlar om de fattiga kvinnorna i Zimbabwe och deras långa väg till inkomstgivande verksamhet. För er information så kommer Inga-Britt kommer att ha med sig hantverk till försäljning.

 • Torsdag 18/9 kl.18.30: Föredrag av vår medlem Kerstin Ekeland-Sjöberg. Kerstin är Glädjeanimatör och har ett Friskvårdföretag som erbjuder korta och långa kurser för företagare och privatpersoner. Vikten av att ta humorn på allvar, för hälsans skull, står i centrum. Teori och praktik förenas till en humoristisk och lärorik soppa som vid intag ger energi till både kropp och tanke. Dessa ord är Kerstins egna från vår gemensamma hemsida och vi får väl se vad hon kommer att lägga fokus på i sitt föredrag då detta är ett outtömligt och spännande område.

 • OBS! NY DATUM! Torsdag 16/10 kl.18.30: En intern Qreativa kväll för att bättre lära känna varandra.

 • Tisdag 11/11 kl.18.30: Föredrag av vår medlem Eva Norlander som kommer att berätta om Kerala i Indien och den Guidebok som hon skrivit tillsammans med sin syster.

 • Lördag 15/11 kl. 10.00-15.00: Qreativas Företagsmässa på Tingshuset.

Plats för föredragen är om inte annat meddelas per mail eller hemsida som vanligt Konferensrummet på nedre plan i Företagshuset på Frödingsvägen 4 i Lerum. Vi börjar som vanligt med mingel och fika klockan 18.30 och föredragen börjar klockan 19.00. Som vanligt anmälan till Margareta Wilhelmsson senast två dagar innan per mail eller telefon på följande margareta.wilhelmsson@hotmail.com eller 0302-44048.

EXTRA* EXTRA*
För er allas information så kommer en del av Qreativa medlemmarna som klassats in som företag som skulle kunna erbjuda lust, flärd och njutning inbjudits till att delta i en minimässa i samband med musikkabarén ”Rynkkräm och 100 par skor” med Beatrice Järås och Monica Forsberg på Dergårdsteatern i Lerum Torsdagen den 9 oktober.

Denna föreställning börjar 19.30 och biljetter finns att köpa på KomIn, tel 0302-52 20 04 eller på https://www.webbiljett.se/lerum. Biljetterna kostar 180:- Minimässan med kommer att pågå från kl 18.30 i Dergårdsfoajén till det att föreställningen börjar. Det är Kultursekreteraren Eva Norlander på Lerums Kommun som är initiativtagare till detta och hon är också med i Qreativa och som ni också kommer att få höra mer om på föredraget den 11/11.