AKTUELLT UNDER 2018
 
 
 

PROGRAM FÖR VÅREN 2018


Spontana mingelluncher sista torsdagen varje månad.

(Dock inte i juli månad). Eventuellt kan dagen ibland komma att ändras om den sammanfaller med någon av våra andra aktiviteter, detta meddelas då per mail. Vi meddelar även per mail vilken restaurang eller vilket fik vi träffas på.
Torsdagen den 25/1 klockan 11.30: Lunchmöte på Aspenäs Comwell

En gång i månaden, nämligen sista torsdagen i varje månad så kör vi spontana lunchmöten och anmälan behövs inte utan man kommer om man kan till den restaurang som vi informerat om per mail.

Denna gång så blir det inte café Lyndhurst som tidigare meddelats, utan vi tar åter café Lyndhurst lite längre fram. Denna gång träffas vi istället på Aspenäs Comwell.

Även om vi inte brukar kräva anmälan så vore det bra att veta just denna gång vilka som ämnar komma så att jag kan be Aspenäs reservera ett gemensamt bord till oss. Därför väldigt gärna anmälan till jaana.kollberg@tele2.se

För er info så har vi bjudit in även lite andra föreningar och även från våra grannkommuner för att diskutera ett samarrangemang till hösten samtidigt som vi inmundigar lunch tillsammans!

Onsdagen den 31/1 klockan 18.30: Agneta Frank

Minglet och fika börjar vid 18.30 och 19.00 börjar Agneta Frank sin visning och presentation.Torsdagen den 22/2 kl 18.30: Lena Björklund Q medlem

Torsdagen 22/2 kommer jag Lena Björklund (Qreativa medlem) att prata lite om hur du lättare kan förstå din bokföring och på så sätt undvika fällor och underlätta bokföringsarbetet. Jag går igenom hur jag arbetar och lite hur lagar och regler fungerar.

Plats: Aspenäs café kl 18.30

Vår medlem Anita Julin (innehavare av caféet) säljer fika till självkostnadspris.

Anmälan till Lena Björklund lena@lbekonomiansvar.se senast 20/2

Varma hälsningar
Lena Björklund, LeB Ekonomiansvar AB, 0707-906023

Som en fortsättning på denna inledning så finns det möjlighet att anmäla sig till en mer ingående kurs för ett mycket fördelaktigt pris. Se nedan!

Onsdagen den 14/3 mellan kl 17.00-21.00

Arrangör: Lena Björklund Q medlem


Onsdagen den 14/3 håller jag en mer ingående kurs för dig som vill lära dig mer om din bokföring. Kursen hålls i min lokal i Munkebäck mellan 17-21. Du som är medlem i Qreativa, Panthera eller Företagsamma Kvinnor i Härryda betalar 600kr exkl. moms (ordinarie pris 1 200kr).
OBS! Max 20 personer ryms i lokalen varför först till kvarn gäller.

I kursen får du grundläggande information kring hur bokföring och redovisning går till i både aktiebolag och enskild firma. Vi går igenom vad du som företagare har för skyldigheter och hur du kan underlätta arbetet med bokföringen, antingen för dig själv eller om du lämnar bort arbetet. Du kommer att få lyssna, fråga och själv arbeta med blandade uppgifter.

Exempel på innehåll:
  • Ord och begrepp inom redovisningens värld
  • Olika företagsformer
  • Myndigheter
  • Moms
  • Löpande bokföring varför och hur går det till?
  • Kontoplanens uppbyggnad
  • Förstå balans- och resultaträkning
  • Hur avslutas ett år?
  • Hur ser det ut i ett bokföringsprogram?
Är du intresserad är du välkommen att anmäla dig till mig via mail. lena@lbekonomiansvar.se LeB Ekonomiansvar AB, Lena Björklund, 0707-906023 http://www.lbekonomiansvar.se

Torsdagen den 22/3 klockan 18.30: Qreativas ÅRSMÖTE + något mer

Plats: Aspenäs Café

Mer information kommer senare.

Anmälan: jaana.kollberg@tele2.se senast 20/3

Onsdagen den 11/4 kl 18.30

Framtidsfullmakt och andra handlingar (testamenten, livsarkiv etc.)


Många av oss har ingen koll på vad som händer vid ett försvagat hälsotillstånd eller i värsta fall vid dödsfall. Oavsett om det drabbar oss själva eller nära anhörig så finns mycket att lära och känna till som helt klart kan underlätta om något skulle hända. Petra Landén och Desirée Lilliehöök från Fjällmans Juridik håller i detta föredrag.

Plats: Fjällmans Juridik, Stationsvägen 14, Lerum

Anmälan: jaana.kollberg@tele2.se senast 6/4 (Obs! Begränsat antal platser så först till kvarn gäller och vid stort intresse så kör vi igen eller större lokal)